Jeg har i mange år laget kikert
panerte squash og aubergin skiver. I dag laget jeg den beste varianten noen
sinne. Dette er en skikkelig delikatesse. Retten ble serverte med stekte
grønnsaker, tomat & agurk salat, surkål og 2-3 spiseskjeer homus. Et
velbalansert måltid som ble meget godt mottatt.
1 Squash
2 dl kikertmel
½ dl kokosmasse
½ ts sjøsalt
1 ts paprika pulver
1 ts hvitløkspulver
1 ½ dl vann
Bland de tørre ingrediensene og rør
inn vann. Del squashen i skiver og ha de oppi kikertblandinger.
Stek på medium-lav varme i rikelig
med oliven-, kokos- eller Norsk rapsolje til de er gyllenbrune. Ca 3- 5 min på
hver side. Legg skivene på kjøkkenpapir etter steking (suger opp overflødig
olje).
Hvis du velger å bruke aubergin er
det viktig å steke lenger (dermed lavere varme så ikke de blir brent) og lage
tynnere skiver. Aubergin smaker ikke godt hvis den ikke er gjennomstekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar