Nyrene nyter godt av salt og det er viktig for kroppens
funksjoner. Dette gjelder uraffinert sjøsalt og krystall/gruve salt. Bruker du
bordsalt eller overforbruker salt, har det motsatte virkningen. Spesielt viktig
er salt på varme sommerdager for å binde vann i kroppen.
Akkurat som med hvitt sukker virker bordsalt som gift på
kroppen og er veldig syredannende. For å nøytralisere dette tar kroppen kalsium,
magnesium og potassium fra benbyggningen, tenner og forskjellige indre organer, så sant man ikke har nok basedannende mineraler i kosten.
Uraffinert sjøsalt eller
krystallsalt inneholder mineraler og virker basedannende på PH-balansen i
kroppen.
Hvordan Unngår man bordsalt? Nesten all ferdig mat som kjeks, ost, suppe,
brød, salami etc. inneholder giftig salt. Begynn å lage maten din selv, alt
smaker så mye bedre og er fullpakket med nœring.
Ligg unna potetgullposen=farlige saker. Lag dine egne potetbåter i ovnen. Ikke bare smaker det godt men poteter med skall er stappfylt med nœring og grunnen til at millioner av fattige Europeere overlevde sulten på 18-1900 tallet. Bakte poteter med skall er også basedannende.
Bland ditt favoritt krydder med
litt sjøsalt og 2 SS olivenolje i en bolle. Vask potetene godt med en skrubb eller skrell poteten hvis skallet er dårlig og poteten har spirer. Lag potet båter/skiver,
bland de inn i oljen og stek I ovnen på 200ºC
ca 25 minutter eller til de er
ferdig.
P.S. Poteter har blitt bannlyst fra lav-karbo diettene, men fortvil ikke. En ny studie fra University of California antyder at en potet om dagen ikke saboterer vektreduksjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar