Ingen drikk er så lindrene som en perfekt kopp
te. Å drikke te bør gjøres til et daglig rituale - Kunsten te, slik de
serverer den i Asia. Ingen lager Jasmin te som min venninne Yan fra Kina,
og aldri smaker Japansk Genmaicha (grønn te med ristet ris) bedre enn på sushi
restaurant.
Rooibos te fra Syd-Afrika |
ü Kok
opp en kjele med vann.
ü Hell
vannet over løs te/tepose.
Ø Bruk
1/2 - 1 ts eller en pose grønn eller svart te per kopp vann. La den trekke
2-3 minutter. For lang trekking gir bitter te. Der sies at man ikke skal bruke
kokende vann på grønn te, men la vannet sitte litt først og kjøle seg litt ned.
Personlig foretrekker jeg kokende vann.
Ø Bruk
1 ts urter/blomster per kopp med vann, la trekke 8-10 minutter.
Ø Rot
eller bark te skal koke på lav varme ca 10 miutter. Bruk 1 ts per kopp
vann.
Ingefær te med hibuskus
1-2 SS Revet ingefær
1 SS Hibiskus te
Kok hibuskus og ingefær på lav varme i 10 minutter. Hell te gjennnom en sikt. Søt med stevia eller honning.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar