Wok med Yam rot |
1/2 Blomkål, 4 blader grønnkål, 2 portabella sopp, yam rot, squash, selleri, ingefær rot, gurkemeie rot, hvitløk |
2 SS ingefær rot, 1 ts gurkemeie rot
|
2 dl purre, 2 dl selleri Vask og skyll alle grønnsakene. Ta vare på skall og stilker (vi skal lage grønnsaks buljong). |
Stek sopp, selleri og purre på lav varme i 10 minutter.Kok yam roten i 5 dl vann i 5 minuttter. Ta vare på kokevannet.
Tilsett yam, ingefær og gurkemeie (valgfritt, ikke erstatt med pulver) og stek på medium varme i 8-10 minutter.
Ta oppi chili sammen med yam hvis du liker sterk mat.
Skru opp varmen, tilsett squash og blomkål, rør heletiden i ca 2 minutter. Ta wok’n bort fra varmen og ha oppi hvitløk, grønnkål, salt og kokosnøtt melk. |
1 dl kokosnøtt melk |
kokosnøtt melk |
Servert med paprika, Jerusalem artisjokk og agurk. |
Grønnsaks buljong; Bruk kokevannet fra yam roten og litt vann, 5 dl tilsammen. Kok skall og stilker i 30 minutter (lav varme).
Dette gir deg ca 3 1/2 dl.
Imorgen blir det Thai suppe med resten av kokosmelken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar