Chips er sprø og knasenede. Grønnkål er stappfull
av klorofyll, vitaminer og mineraler. Kombinasjonen er en vinner, sinnsykt godt
og lett å lage. Barn elsker det. Ylva (9 år) gir 10 ut av 10. Dette er hvordan
du får i poden grønnsaker.
Du trenger:
10 dl oppkappet grønnkål (fjern stilken)
2-3 SS oliven olje
3-4 SS vann
½-3/4 ts Krystall- eller sjøsalt
½ -3/4 ts chilipulver
1 ts hvitløkpulver
Bland alt i en bolle. Husk å smake til med
krydder. Er det for lite, ta i mer. Forsiktig med salt, du kan alltid tilsette
mer.
Stek chipsen på ca 150º C, 15- 20 minutter. Pass
på at Chipsen ikke blir brent, snu på dem og sjekk innimellom. Alt skal vœre
sprøstekt.
Man trenger ikke bruke olje, men olje gjør
chipsen litt mer junkfood aktig og smører seg lettere inn hos skeptiker’n.
P.S. Mineraler blir ikke ødelagt under koking.
P.P.S. Perfekt snack for en som vil holde vekta,
og er derfor kjempe populœrt blandt slankerne i Nord-Amerika. Det meste innen helsekost har sitt utspring ifra Kalifornia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar