Sjokoladekake som mellommåltid
For godt til å være sant? Nærings nivået i et kakestykke er som å spise en 100%
fullkorn brødskive med egg og kakao.
2 egg fra frittgående høner
4 dl vann
2 SS sitronsaft / eplesider eddik
6 dl samalt spelt fin (eller hvete)
2 dl kakao
1/2 ts natron eller bakepulver
2-2 1/2 dl rårørsukker
1/4-1/2 ts steviapulver
2 1/2 ts kanel
1/3 ts sjø- eller krystallsalt
God samvittighet
- Visp egg og sukker, bland inn de våte ingrediensene, rør inn melet, kakao og resten av det tørre.
- Hell røren i en ildfast form (ca 20x30 cm) med bakepapir inni.
- Stek i ovnen ca 35 minutter på 175ºC. Stikk en fyrstikk i kaken, kommer den ut ren er kaken klar.
- Pakk små biter inn i bakepapir og frys i en pose
- Poden eller du har snack i flere uker.
Rårør sukker i oppskriften kan
byttes ut med stevia, Honning eller lønnesirup (juster vann mengden).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar