lørdag 8. juni 2013

På Slanker'n (10) - Lett-brus gjør deg fet

Null nœring

Som de fleste vet inneholder brus null nœring og er en sukkerbombe, nesten uten sidestykke. Brus blir beskyldt for å vœre en av årsakene til fedme blandt unge mennesker.


Hva med lett-brus?

Det inneholder ikke sukker, kun kunstige søtningsstoffer. Hvordan kan det gjøre deg fet?
Se rundt deg. Drikker du Cola Light? Eller venninnene? Drikker noen 1-3 lettbrus hver dag? Sliter de som drikker en lettbrus (0.5 l) eller mer om dagen med vekta?
Flere forsknings resultater viser at så lite som en lett-brus kan forstyrre fordøyelsen og forbrenningen. Forskerne på University of Texas rapporterte i 2008 at konsumering av lett-brus er fobundet med en dobbel risk for å utvikle diabetes.
Vil du gå ned i vekt ikke drikk lett-brus!


Hva skal man drikke?

Vann- Er du overvektig kan du gå ned flere kilo i løpet av noen uker hvis du drikker 6- 8 glass vann om dagen. Drikk et glass før hvert måltid. Selv om å drikke vann før og gjennom et måltid påvirker fordøyelsen negativt, opplever man at ved å drikke 1 glass vann før måltidet forhindrer overspising og dermed gir reduksjon i kalorier inn = vektnedgang.



Te- Drikk te dagen lang. Forskjellige typer te har beroligende og medisinsk effekt på oss.
Grønn te er kjent for å øke forbrenningen i tillegg til mange andre helse effekter. Yerba Mate øker også forbrenningen. Fennikel te løser opp fett og slim i tarmen, dessuten demper den appetitten. Te fra løvetann rot er en bitter, kjent for å stimulere galle produksjon og dermed hjelpe til med fordøyelsen. I tillegg renser løvetann rot leveren.



Kokosnøtt vann- Hvis du bare må ha noe søtt, sœrlig nå som sommeren er her, drikk kokosnøtt vann som ikke er tilsatt sukker. En sunn og  populœr konkurent til sports drikker. Pop Dronningen Madonna investerte $1.000.000.000 i kokkosnøtt vann for 3-4 år siden.
Lite kalorier, kun naturlig sukker, ingen fett og et potassium innhold som er 15 ganger høyere enn nivået i sports drikker. Som om ikke det er nok inneholder også dette smakfulle vannet kalsium og magnesium. Kokosnøtt er bra for benbyggningen. Brus har den motsatte effekten.

2 kommentarer:

  1. Hva med denne drikken? :)
    http://www.yerbamate.no/products/guayaki-grapefruit-ginger-sparkling-mate

    SvarSlett
    Svar
    1. Yerba Mate te er også kjent for å øke forbrenningen. Dessuten er mate stappfull av mineraler og er hva cowboy's bruker som "grønnsak" i Paraguay. Guayaki er min favoritt når det gjelder mate. Litt usikker på om den har like sterk effekt som grønn te på forbrenningen.
      Guayaki-grapefruit-ginger-sparkling-mate er et veldig bra alternativ til brus, juice og andre leskedrikker.
      Kullsyre generelt er ikke bra da det kan føre til luft i magen og oppblåst mage. Kullsyre fører også til at magen bruker lenger tid på å tømme seg.
      Men Guayaki har jo mange gode produkter både med og uten kullsyre ;-)

      Slett