torsdag 6. juni 2013

På Slanker'n (9) - Mat som øker forbrenningen.

Spirulina (mikro alge)

Dette er min favoritt mat fordi nœringsverdien er uslåelig. Itillegg til å vœre Supermat og en av de mest nœringrike matvarer du kan spise, påvirker spirulina hjernens appetittsenter og stopper sult. Spirulina har et protein innhold på 65-70 %, regulerer blodsukkeret innen minutter etter inntak og gir deg vedvarende energi. 
Innholdet av GLA (gamma-linolenic acid), en fettsyre også funnet i morsmelk, hjelper kroppen med å øke forbrenningen.

Hvordan bruker man Spirulina?
1-3 teskje
1-3 ganger om dagen 
I smoothie, juice eller rismelk. Kan også bukes i salat dressing eller røres inn i smeltet mørk sjokolade.


Omega-3

Olje og fett er nødvendig for at hjernen og nervesystmet skal fungere. Hver eneste celle i kroppen trenger omega 3 som også hjelper til med å kontrollere appetitten.

Hvordan får man i seg omega-3 daglig?
Fet fisk
1-3 ts Fiske olje 
1-2 SS Kvernet linfrø
3-4 SS Hampkjerner
1 SS Hampfrø- eller linfrøolje
1-2 SS Kvernet chiafrø











Kokonøtt olje

Har oppnådd stor popularitet i  Nord-Amerika de siste fem årene. Ikke bare hjelper oljen med vektap, studier har også vist at kokosnøtt olje beskytter deg mot ahlsheimer. Flere hevder også at de med ahlsheimer har vist bedring etter inntak av denne aromatiske oljen. Det er kokosnøttens mellom-lange olje-lenke som er kjent for å øke forbrenningen av fett. Pass på at oljen er virgin.



Hva kan man bruke kokosnøtt olje til?
Bruk på ristet brød
Lag ditt eget margarin med kokosnøtt- og linfrøolje
Ha på kokte grønnsaker
Bruk i salatdressing
På huden og i håret








Grønnsaker

Halvparten av tallerken bør vœre fylt med fristende grønnsaker ved hvert eneste måltid. Grønnsaker tømmer giftstoffer ut av kroppen og renser blodet. Kalorifattig og stappfylt med vitaminer, mineraler og fiber fyller de magen uten at du legger på deg.
Grønnsaker kan spises rå, kokt, dampet, bakt eller stekt. Bruk uter og krydder til å lage spennende smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar