onsdag 8. mai 2013

Hjernen er sulten…..Omega 3

linfrø


Olje og fett er uunnvœrlig for hjernen og nervesystemet. Nødvendige fett syrer, som ikke produseres av kroppen selv (Omega 3,6 & 9) brukes av alle cellene i kroppen. I tillegg til å mate hjernen, smører olje alle ledd og gjør huden myk og elastisk. Flere studier har visst at barn som får i seg tilstrekkelig med Omega 3 er smartere og har bedre konsentrasjon enn barn som ikke får i seg nok.

bakt vill laks



Hvis man ikke spiser fet fisk som vill laks (oppdretts laks er ikke ok) og makrell 3 ganger i uken, trenger man å ta et omega 3 kost tilskudd.


Omega 3 kilder er linfrø (må kvernes opp før bruk) og linfrøolje, hampkjerner og hampfrøolje, tran og andre fiskeoljer og chiafrø.

Hampfrø
Linfrø og oljen har lakserende virkning på barn og voksne som er plaget med forstoppelse. Hampfrøolje kan hjelpe de som er plaget med eksem.


En annen viktig hjernemat er mikro-alger som spirulina. Spirulina inneholder  et blått pigment som er med på å øke hjernens mentale kapasitet.


Spirulina


Avokado, oliven og kokosnøttolje inneholder også fettsyrer som hjernen nyter godt av. Forskere har påvist at de forebygger alsheimer.

I Storbrittania har Avon longitudinal gjort en langtids studie av 14.000 barn. De fant direkte sammenheng med at barn på en diett som hovedsakelig består av ferdig mat har lavere IQ en barn som spiser en nœingsrik kost inkludert omega 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar