mandag 20. mai 2013

På Slanker’n (5) - Øk forbrenningen av fett kjapt og effektivt

Kalorier inn–Kalorier forbrent = Kroppsvekt opp/Kroppsvekt ned


Med andre ord for å gå ned i vekt må du forbrenne mer kalorier enn det du tar inn. Tidligere i denne serien har jeg beskrevet hvordan du kan minske kaloriinntaket uten å sulte deg selv. Du rett og slett kutter ut mat med null nœring, tomme kalorier, og erstatter det med kalorifattig mat stappfylt med nœring, f.eks frukt og grønnsaker. Mat med mye fiber fyller opp magen.


Som du vet, ingen ting er gratis. Vil du forbrenne kalorier fort må du også øke aktivitetsnivået.
Trenger det å bety beinhard trening? Nei absolutt ikke. Hvis du har et stillesittende liv, er det ikke så mye som skal til for å gjøre en forskjell. Men mer aktivitet du klarer å få inn, flere kalorier forbrenner du. Start forsiktig og ikke la deg avskrekke av ømme, såre muskler. Det er helt normalt til å begynne med.


Ikke bare forbrenner du mer ved økt aktivitets nivå, trim bygger muskler og muskler øker fettforbrenningen. Trim er også en enkel og effektiv måte redusere stress (stress har negativ effekt på forbrenningen). Trim får kroppen tilbake i balanse ved å frigjøre kjemikalier som oppstår ved stress. Dessuten er trim med på å bygge viljestyrke og gir en helhetlig helsegevinst. Husker du hvor fri og sterk du følte deg som barn? Du var full av energi. Du har hørt om treningsnarkoman? Man blir faktisk hekta når man kommer over kneika.

Motivasjon er kanskje det vanskeligste. Ikke kjøp medlemskap på et helsestudio hvis ikke du har en privat trener eller går sammen med en venn. Ingen ting i verden kan få deg dit hvis du ikke syns det er gøy. Kjøp deg joggesko og kast deg med i Tjukkas-gjengen eller gjør lagsport. Hva med å bruke pengene på en sykkel, rulleskøyter, trimsykkel i stua eller en yogaball / treningsball. Lite tid er ikke lenger en unnskyldning, du kan sykle mens du ser på tv. Gjør intervaltrening – sykle fort i reklamepausene og roligere under programmet. Med en trenings ball styrker du balansemusklene og kan gjøre mange øvelser mens du følger med på favoritt serien. For å gå ned en ½ kilo i uka trenger du å forbrenne 500 kalorier ekstra per dag.


Rokkering mot magefett
Kjøp en på sportsbutikken og rokk i vei. 15- 20 min per dag gir fort resultater. Du kan snakke eller se på TV mens du jobber på bilringen.


Yoga
Ikke bare er yoga bra mot stress, det kan også hjelpe deg å få kontroll over spisevaner. Mange som overspiser gjør ofte nettopp det når de er ute av balanse.
Forbrenningen av kalorier avhenger av hvilken type yoga du gjør og ligger mellom 125-500 pr time. Du forbrenner ca 550 kalorier på en time med Bikram Yoga (hot yoga). Alt som øker kroppstemperaturen er med på å øke forbrenningen.


Andre forslag er bakkeløp eller trappegang. Squash er sosialt og god kondistrening. Trampoline, hoppe tau, jogging, sykle/gå til jobb, svømming, roing og dansing (skru opp stereoen og forbrenn 6-800 kalorier på en time).


En liten oversikt over hverdagslig kaloriforbrenning per time.
Husarbeid/hagearbeid 280
Ommøbelering 390
Kyssing 120-325
Sex 250-300



Kilde; A Food Lovers Guide to Healthy Weight Loss


Foto og bilde redigering; Ylva og Anetta












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar