mandag 13. mai 2013

På Slanker'n- Del 1


Ikke be om et lett liv. Be om stryrke til å holde ut ett vansklig liv- Bruce Lee


Bikinisessongen kommer med stormskritt og da begynner de fleste jenter og kvinner å tenke på hvordan skal jeg bli kvitt dette hersens fettet. Alle vet at vi må spise sundt og trene mer….men alikevel sliter vi med motivasjonen. Noen spiser sundt og trener og sliter fortsatt med vekta.
Dennne serien "På Slanker’n "er delt opp i 10 deler som vil omhandle hvilke type mat som er med på å øke forbrenningen, hva som hindrer forbrenningen, hormonbalanse, hvilken mat gir deg suget på mer, enkle trim tips og hvordan klarer du å legge om til en ny livsstil.  Å skrive en matdagbok kan hjelpe deg med å kartlegge dine egene matvaner og gi deg hjelp og motivasjon til å forandre på uønskede matkikk (kanskje du har en matallergi som gjør det vanskelig å gå ned i vekt). 
Vœr bevisst i gjerningsøyeblikket og spis for livet.


Mat som er vanedannende

Føler du et sug etter mat hele tiden? Tiltross for at du kjenner kiloene legger seg på ribbena, spiser du favoritt digget ditt enten du er sulten eller ei?
Fett, sukker & salt er hovedingrediensene i Junk Food/Søppelmat og de har enormt mye makt over oss, så mye at de skaper millioner av junkis over hele verden.
Hvorfor det? Forskere har fastslått at sukker, fett  & salt påvirker opiatreseptorene i hjernen på samme måte som en sprøyte med heroin. Matavhengighet kan vœre vanskelig å overvinne, søk profesjonell hjelp hvis du sliter med å kutte ut junkfood eller sukkerholdige varer. Mat eller snack som får deg til å overspise må ut av dietten din, hvis ikke klarer du ikke å gå ned i vekt.



Bytt ut sukker med Stevia
Sukker- Akkurat som et dop kontrolerer en narkomans hverdag, kan sukker kontrolere spisevanene dine og framprovosere sug på noe hele tiden. Du finner sukker i nesten all ferdigmat som ketchup, sauser, frokostblanding, brød, kjeks, peanøttsmør osv.
Begynn å lese ingrediensene på alt du kjøper og husk at sukker gjemmer seg under mange navn. (les mer om sukker under Gå ned i vekt? Sukker din største fiende).
Raffinert hvete- Brød, sauser, pasta, frokostblanding og kjeks inneholder raffinert hvete. Når man tar et hvetekorn og fjerner all nœring får man raffinert hvete. Som en drøm for bakeren men et mareritt for deg. Denne enkle karbohydraten på virker kroppen på samme måte som sukker.



MSG- Betyr Monosodium Glutamat. Det et kunstig tilsetningsstoff som ofte blir brukt i matvarer som f.eks. i brus, sukkertøy, tyggegummi, krydder & sauser. MSG er vanedannende og kan gi deg en trang til å spise mat som inneholder MSG. MSG blir gitt til rotter i labaratorieforsøk for å gjøre dem overvektige. MSG blir akkurat som sukker gjemt under andre navn på ingredienslistene.
Fett- Er veldig tilfredstillende for smaksløkene. Industrielt-/transfett som brukes i margarin, bakevarer og potetgull lages ved en kjemisk prosess som kalles hydrogenering, flytenede olje gjøres om til hardt fett. Dette er en av hovedårsakene til fedme i den vestlige verden.
Salt- Får deg til å spise for mye. Salt får også kroppen til å holde på vann og kan få deg til å se litt pløsete ut. Dette gjelder bordsalt som er i alle ferdigprodukter og ikke uraffinert sjøsalt eller krystallsalt som har positive effekt på nyrene i små mengder og er en viktig ingrediens i hjemmelaget mat.


Her er noen lenker for de som vil lœre mer om MSG.

http://www.truthinlabeling.org
http://rense.com/general52/msg.htm
http://www.msgtruth.org/whatisit.htm
http://www.mayoclinic.com/health/monosodium-glutamate/AN01251



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar