lørdag 11. mai 2013

Kikert Panert Squash





Jeg har i mange år laget kikert panerte squash og aubergin skiver. I dag laget jeg den beste varianten noen sinne. Dette er en skikkelig delikatesse. Retten ble serverte  med stekte grønnsaker, tomat & agurk salat, surkål og 2-3 spiseskjeer homus. Et velbalansert måltid som ble meget godt mottatt. 


1 Squash
2 dl kikertmel
½ dl kokosmasse
½ ts sjøsalt
1 ts paprika pulver
1 ts hvitløkspulver
1 ½  dl vann

Bland de tørre ingrediensene og rør inn vann. Del squashen i skiver og ha de oppi  kikertblandinger.
Stek på medium-lav varme i rikelig med oliven-, kokos- eller Norsk rapsolje til de er gyllenbrune. Ca 3- 5 min på hver side. Legg skivene på kjøkkenpapir etter steking (suger opp overflødig olje).


Hvis du velger å bruke aubergin er det viktig å steke lenger (dermed lavere varme så ikke de blir brent) og lage tynnere skiver. Aubergin smaker ikke godt hvis den ikke er gjennomstekt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar