onsdag 22. mai 2013

Salt er sunt og ovnsstekte potetbåter


Nyrene nyter godt av salt og det er viktig for kroppens funksjoner. Dette gjelder uraffinert sjøsalt og krystall/gruve salt. Bruker du bordsalt eller overforbruker salt, har det motsatte virkningen. Spesielt viktig er salt på varme sommerdager for å binde vann i kroppen. 

Akkurat som med hvitt sukker virker bordsalt som gift på kroppen og er veldig syredannende. For å nøytralisere dette tar kroppen kalsium, magnesium og potassium fra benbyggningen, tenner og forskjellige indre organer, så sant man ikke har nok basedannende mineraler i kosten. 
Uraffinert sjøsalt eller krystallsalt inneholder mineraler og virker basedannende på PH-balansen i kroppen. 




Hvordan Unngår man bordsalt?  Nesten all ferdig mat som kjeks, ost, suppe, brød, salami etc. inneholder giftig salt. Begynn å lage maten din selv, alt smaker så mye bedre og er fullpakket med nœring. 


Ligg unna potetgullposen=farlige saker. Lag dine egne potetbåter i ovnen. Ikke bare smaker det godt men poteter med skall er stappfylt med nœring og grunnen til at millioner av fattige Europeere overlevde sulten på 18-1900 tallet. Bakte poteter med skall er også basedannende. 



Bland ditt favoritt krydder med litt sjøsalt og 2 SS olivenolje i en bolle. Vask potetene godt med en skrubb eller skrell poteten hvis skallet er dårlig og poteten har spirer. Lag potet båter/skiver, bland de inn i oljen og stek I ovnen på 200ºC  ca 25 minutter  eller til de er ferdig.

P.S. Poteter har blitt bannlyst fra lav-karbo diettene, men fortvil ikke. En ny studie fra University of California antyder at en potet om dagen ikke saboterer vektreduksjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar