fredag 12. april 2013

Den perfekte kopp med te


Ingen drikk er så lindrene som en perfekt kopp te. Å drikke te bør gjøres til et daglig rituale - Kunsten te, slik de serverer den i Asia. Ingen lager Jasmin te som min venninne Yan fra Kina, og aldri smaker Japansk Genmaicha (grønn te med ristet ris) bedre enn på sushi restaurant.


Rooibos te fra Syd-Afrika
ü Kok opp en kjele med vann. 
ü Hell vannet over løs te/tepose.
Ø Bruk 1/2 - 1 ts eller en pose grønn eller svart te per kopp vann. La den trekke 2-3 minutter. For lang trekking gir bitter te. Der sies at man ikke skal bruke kokende vann på grønn te, men la vannet sitte litt først og kjøle seg litt ned. Personlig foretrekker jeg kokende vann.
Ø Bruk 1 ts urter/blomster per kopp med vann, la trekke 8-10 minutter.
Ø Rot eller bark te skal koke på lav varme ca 10 miutter. Bruk 1 ts per kopp vann. 


Ingefær te med hibuskus

1-2 SS Revet ingefær
1 SS Hibiskus te

6 Dråper Stevia

Kok hibuskus og ingefær på lav varme i 10 minutter. Hell te gjennnom en sikt. Søt med stevia eller honning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar