tirsdag 30. april 2013

Gå ned i vekt? Stevia din nye venn

Stevia er en liten busk som vokser i Syd-Amerika. De grønne bladene blir tørket og kvernet opp til ett pulver. Vips og vi har et naturlig uraffinert søtningsmiddel 30x søtere enn sukker. Nesten kalorifri og behjelpig med å regulere blodsukkeret, er stevia veldig effektiv i kampen mot kiloene


Utfordringen ligger i smaken. Det tar tid å venne seg til den litt spesielle ettersmaken, og siden stevia er så søtt smaker for mye som død og gru. Fortvil ikke, selfølgelig blir også stevia raffinert og kan kjøpes som hvitt pulver eller blanke dråper. I foredlet tilstand har stevia mindre ettersmak og gir fortsatt ikke svingninger i blodsukkeret. Ikke får du hull i tennene heller.


1 ts stevia erstatter en kopp sukker til baking og det holder med 2-4 dråper i en kopp te. Du kan bruke stevia i alt du ville brukt sukker, men det kan vœre en fordel å bruke 50% sukker og 50% stevia til og begynne med. Stevia har en annen reaksjon enn sukker og gir ikke bakverk den brunfargen man får med sukker, honning eller lønnesirup.


P.S. Ikke bruk syntetiske søtningsstoffer. Mange kostholdsrådgivere mener at syntetiske søtningsstoffer setter igang kroppens lagring av fettstoffer. Desuten kan de gi deg sukkersug.
P.P.S. Søtningsmidlet aspartam som blir brukt i light brus og sukkerfri tyggegummi er kjent for bivikninger som hodepine, hukommelsestap , angst, sinne, søvnproblemer og mer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar