onsdag 10. april 2013

Grønnere jo bedre; Grønnkål er som gull for kroppen


De fleste vet at Gulerøtter har et høyt innhold av betakaroten som blir gjort om til vitamin A når kroppen trenger det. Men visste du at grønne grønnsaker som f.eks brokkoli eller spinat omformer betakaroten til vitamin A to ganger mer effektiv enn det gulrøtter gjør?


Smoothie med  Grønnkål
 Grønnkål  
Bladbete og Grønnkål høres ut som noe merkelige greier spist av helsekost freaks, men er faktisk utrolig godt og super sunt for deg. Såkalte “greens” har blitt så stort  i Nord-Amerika at det er på alles lepper. Chard og Kale høres Litt kulere (og ikke så super sunt) ut på engelsk og tiltross for å ha spist vegetarisk i over 20 år tviler jeg på at de hadde vært en så stor del av kostholdet mitt hvis ikke jeg hadde tilbrakt tid i Canada.“Greens” eller „grønske” er  alle grønne blader, mikro alger som spirulina, hvete og bygg gress og mer.

Grønnkål chips
              Grønne grønnsaker er stappfulle av klorofyll som gjør kroppens PH Verdi mer base en syre. Siden alle sykdommer (bla kreft) og fungus (bla Candida) stor trives i et syrlig miljø er det ønskelig og balansere kroppens PH Verdi med base mat som f.eks frukt, grønnsaker, mikro alger, spirer og urter. Det er også viktig å redusere inntaket av syredannede produkter som f.eks sukker, potetgull, hamburgere og legemidler. Også kjøtt, meieri produkter, egg, korn, bønner, stress og mangel på mosjon er syredannede.
Grønnkål salat

Alle grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler, karbohydrater, protein og fiber. Fiber finnes bare i  planteriket  og er nødvendig i store doser for å holde fordøyelsen i gang (hvis man ikke går på do hver dag må fiber inntaket økes).

1 kommentar:

  1. Noen jeg kjenner har et Gutt som heter Kale. Kunne jo ha det moro med det navnet i Norge...;-)

    SvarSlett