tirsdag 23. april 2013

Hjernen er alene




 Når man skal gjøre en eller flere kostholds endringer i livet (eller andre forandringer), starter det alltid med hodet.

Fokuser på helse

1. Bevisthet - Man må ha en forståelse for situasjonen.
2. Kunnskap - Hva kan jeg gjøre for å forandre på situasjonen?
3. Fokusere - Gode metoder til å trene opp fokus er å danne seg et klart bilde i hodet, visualisere, bekrefte og  stadfeste at du er på riktig vei. Den kognitive læringsteorien er en teknikk der man skaper positiv tankegang gjennom indre bevissthet. Dette kan man gjøre ved å snakke til seg selv og repetere gode tanker inni seg.
4. Disiplin - For å bygge opp disiplin må du ha evnen til å fokusere som igjen bygger broen til indre bevissthet. Å øve opp disiplin er en mental instilling til ro og balanse.
5. Vilje - Er plagene store nok til at du er villig til å forandre på ting?

Matallergier kan gjøre deg sinna

Robert Sharma i boken Mega Living beskriver disiplin som en av to gylne nøkler til porten til selvkontroll. Den andre nøkkelen er viljestyrke.

Øvelse gjør mester. Disiplin trenger trening. Negative tanker kan veldig lett snu situasjonen og gjøre oppgaven nesten umulig.


En måte å eliminere mat på er å assosiere produktet med negative tanker, som f.eks eksem, vondt i magen og hodepine. Fokuser på hvilke andre negative effekter lekkerbisken har på deg. Bare fordi du har en allergisk reaksjon trenger det i ikke bety avhold. De fleste tar seg en fest iblandt selv om de vet de vil våkne opp dagen etter med skallebank. Å holde seg unna matvarer man ikke bør spise er ikke lett. Fristelsene er mange og de er over alt. Itillegg er allergifremkallende mat gjemt I ferdigmat. Mange av dem sjuler seg under andre navn.

Det er på tide å frigjøre seg- let go

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar