søndag 7. april 2013

Wok med Yam rot

Wok med Yam rot

1/2 Blomkål4 blader grønnkål, 2 portabella sopp, yam rot, squash, selleri, ingefær  rot, gurkemeie rot, hvitløk
2 SS ingefær rot, 1 ts gurkemeie rot
2 dl purre, 2 dl selleri
Vask og skyll alle grønnsakene. Ta vare på skall og stilker (vi skal lage grønnsaks buljong).


Stek sopp, selleri og purre på lav varme i 10 minutter.Kok yam roten i 5 dl vann i 5 minuttter. Ta vare på kokevannet.

Tilsett yam, ingefær og gurkemeie (valgfritt, ikke erstatt med pulver)  og stek på medium varme i 8-10 minutter.


 

Ta oppi chili sammen med yam hvis du liker sterk mat. 

Skru opp varmen, tilsett squash og blomkål, rør heletiden i ca 2 minutter. Ta wok’n bort fra varmen og ha oppi hvitløk, grønnkål, salt og kokosnøtt melk.

1 dl kokosnøtt melk





kokosnøtt melk

 Servert med paprika, Jerusalem artisjokk og agurk. 



Grønnsaks buljong;  Bruk kokevannet fra yam roten og litt vann, 5 dl tilsammen. Kok skall og stilker i 30 minutter (lav varme).
Dette gir deg ca 3 1/2 dl.

Imorgen blir det Thai suppe med resten av kokosmelken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar