søndag 21. april 2013

Grønnkål chips- En kalorifattig smaksbombe



Chips er sprø og knasenede. Grønnkål er stappfull av klorofyll, vitaminer og mineraler. Kombinasjonen er en vinner, sinnsykt godt og lett å lage. Barn elsker det. Ylva (9 år) gir 10 ut av 10. Dette er hvordan du får i poden grønnsaker. 




Du trenger:
10 dl oppkappet grønnkål (fjern stilken)
2-3 SS oliven olje
3-4 SS vann
½-3/4 ts Krystall- eller sjøsalt
½ -3/4 ts chilipulver
1 ts hvitløkpulver

Bland alt i en bolle. Husk å smake til med krydder. Er det for lite, ta i mer. Forsiktig med salt, du kan alltid tilsette mer.
Stek chipsen på ca 150º C, 15- 20 minutter. Pass på at Chipsen ikke blir brent, snu på dem og sjekk innimellom. Alt skal vœre sprøstekt.







Man trenger ikke bruke olje, men olje gjør chipsen litt mer junkfood aktig og smører seg lettere inn hos skeptiker’n.

P.S. Mineraler blir ikke ødelagt under koking.

P.P.S. Perfekt snack for en som vil holde vekta, og er derfor kjempe populœrt blandt slankerne i Nord-Amerika. Det meste innen helsekost har sitt utspring ifra Kalifornia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar