torsdag 4. april 2013

Quinoa


Quinoa er et glutenfritt korn , som utmerker seg med sin  nœringprofil. Quinoa har oppnådd stor popularitet i nord Amerika og Europa de siste par årene. En av grunnene er kornets innhold av fullverdig protein, sjelden i planteriket. Protein er med på å balansere blodsukkeret. Ris skårer høyt på den glycemiske kurven (hvor fort og hvor mye blodsukkeret stiger etter man spiser noe - som igjen bestemmer om du lagrer eller brenner fett) og er en annen årsak til quinoa's popularitet  blandt de som ønsker å miste noen overflødige kilo. Dessuten er det ganske „trendy” å være glutenfri i disse dager da det er sett på som en viktig del i prosessen til optimal helse.

Bløtlegg 2 dl Quinoa i 6dl vann over natten og/eller rens godt.
Kokk i 4 dl vann, tilsett salt/krydder/sjøgress eller ingenting. Kok  på lav varme 15-20 minutter, til alt vannet er borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar