fredag 5. april 2013

Sjokoladekake som mellommåltid


Sjokoladekake som mellommåltid

For godt  til å være sant? Nærings nivået  i et kakestykke er som å spise en 100% fullkorn brødskive med egg og kakao.

2 egg fra frittgående høner
4 dl vann
2 SS sitronsaft / eplesider eddik
6 dl samalt spelt fin (eller hvete)
2 dl kakao
1/2 ts natron eller bakepulver
2-2 1/2 dl rårørsukker
1/4-1/2 ts steviapulver
2 1/2 ts kanel
1/3 ts sjø- eller krystallsalt
God samvittighet
Egg fra naboen
  • Visp egg og sukker, bland inn de våte ingrediensene, rør inn melet, kakao og resten av det tørre.
  • Hell røren i en ildfast form (ca 20x30 cm) med bakepapir inni.
  • Stek i ovnen ca 35 minutter på 175ºC. Stikk en fyrstikk i kaken, kommer den ut ren er kaken klar.
  • Pakk små biter inn i bakepapir og frys i en pose
  • Poden eller du har snack i flere uker.


Rårør sukker i oppskriften kan byttes ut med stevia, Honning eller lønnesirup (juster vann mengden). 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar